Op 15 oktober 2019 werd de Studieschuyt een feit. Afgelopen week was ik bij de bakker en toen vroeg hij me: “hoe gaat het eigenlijk met je huiswerkbegeleiding? Dat was het toch?”

Een goede vraag. Wat is de Studieschuyt en wat doet de Studieschuyt eigenlijk?

Bij de Studieschuyt kun je terecht voor studiebegeleiding in een groep met maximaal 5 cursisten. Daarnaast is het mogelijk om individuele bijlessen en/of trainingen te volgen. Door middel van de studiebegeleiding wil ik  cursisten helpen de vertaalslag te maken van WAT naar HOE ze hun schoolwerk of studie moeten aanpakken. Demotivatie ligt op de loer als je denkt dat ‘het toch niet lukt’ of ‘je het toch niet kan’.  Als je weet hoe je schoolwerk efficiënt en effectief kunt aanpakken, creëer je rust, ruimte en overzicht. Een puberbrein in ontwikkeling heeft dit nodig!

Door trainersopleidingen te doen bij Studielift werd ik gecertificeerd trainer van 2 studievaardigheidsconcepten, namelijk Snel leren is leuk leren en Actief leren leren. Beide trainingen zijn kortdurend, kleinschalig en overzichtelijk en geven een middelbare scholier in slechts 6 lessen van een uur een basistoolkit aan studievaardigheden. Handig voor op school maar ook bruikbaar voor werk of studie.

Alayna van 14 heeft de training Snel leren is leuk leren gevolgd vanaf eind februari 2020. Ze vertelde dat de toetsen goed gingen en dat ze veel hogere cijfers had. Ze gebruikt mindmappen en snellezen het meeste en slaagde er overigens in om meer dan 1200 woorden per minuut te lezen. Op de vraag of ze de training zou aanraden aan klasgenoten/vrienden/vriendinnen was het antwoord: Ja zeker!! Want ze kent een paar kinderen die ook het moeilijk vinden om te leren en het heeft haar heel veel geholpen. Alyssa van 14 zou deze training erg aanraden omdat je slimmer met je werk bezig bent en je hetzelfde doet in minder tijd. Hoe ze dat merkt? Ze leest en leert veel sneller en heeft dus meer tijd voor haar hobby: Anime. Bij de training Snel leren is leuk leren kunnen leerlingen vanaf de brugklas tot aan studenten op de universiteit leren snellezen, samenvatten door middel van mindmaps, meer en makkelijker leren onthouden en beter leren plannen. 

Matthijs van 16 weet best hoe hij zijn schoolwerk goed en handig kan aanpakken maar doet dat niet altijd. Vanaf havo 3 kun je daarom aan de slag met de training Actief leren leren. Je gaat kijken hoe jouw ideale leermix eruitziet en krijgt inzicht in je eigen leerhouding en leergedrag. Want wat je zegt en wat je doet, zijn niet altijd in overeenstemming met elkaar. De training helpt Matthijs om inzicht in zichzelf en zijn leergedrag te krijgen. Hij leert om zich optimaal voor te bereiden op een toets en leert hoe hij evalueert en reflecteert op de toetsen die hij gemaakt heeft. Iets wat hij niet gewend was om te doen maar wat hem veel kan opleveren!

Als Flex-docent Engels ben ik 2 dagen per week beschikbaar voor het geven van lessen Engels of bijles. Vanaf april krijgt Ruben bijles Engels; een vrolijke dyslect met een grote liefde voor techniek en ruimtevluchten. “Ik weet het niet” is zijn gevleugelde uitspraak maar vaak blijkt dat hij het toch weet. Ook vertelde hij vol trots thuis dat het onderdeel grammatica eigenlijk best makkelijk was en maakte dat onderdeel foutloos op de toets omdat hij had ontdekt hoe het moest. Gaaf vind ik dat!

Heb je besloten om je te laten bij- of omscholen of ga je een studie oppakken? Wil je leren snellezen in combinatie met mindmappen helpt je om je gedachten en hetgeen je leest snel en makkelijk te kunnen ordenen. Ben je bezig met een studie of veel tijd kwijt aan het bijhouden van je vakliteratuur?  Dan is dit een nuttige training voor jou! Te doen in 2x 1,5 uur of 3x 1 uur, verdeeld over een aantal weken.

Alle bovenstaande trainingen zijn in groepsverband en individueel te volgen. Op www.studieschuyt.nl vind je de actuele data en voor een individuele training stemmen we af wanneer dat het beste past. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om te reizen of kun je niet weg dan is een online training ook mogelijk!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?