Wie ben ik...
Esther Hofs-Jellema

‘Ik wil later juf worden omdat ik het leuk vind om andere kinderen te helpen’, zei mijn jongste dochter. Het trof me want dat is waarom ik in de eerste instantie in het onderwijs terecht ben gekomen.

Vroeger wist ik nooit wat ik wilde worden. Ik hield van lezen en was goed in talen. Ik ging Engels studeren en solliciteerde na mijn afstuderen op een middelbare school in Lelystad. In de
daaropvolgende anderhalf jaar groeide ik in mijn rol als docent en haalde een eerstegraads bevoegdheid. Ik heb veel geleerd van en met mijn leerlingen. Wat mij vaak opviel was hoe middelbare scholieren gebukt gingen onder de organisatie van hun huiswerk. Ik zag stress voor onvoldoendes en paniek of onverschilligheid omdat het toch niet ging lukken. Uiteindelijk willen toch alle middelbare scholieren graag goede cijfers halen. Als vakleerkracht ontbrak het mij aan tijd om leerlingen op individuele basis verder te helpen. In een klas van meer dan 30 leerlingen kun je niet iedereen helpen zoals je zou willen. In 2019 kwam ik op de Nederlandse Onderwijstentoonstelling een kraampje tegen van Studielift en kocht de cursusboeken voor de studievaardigheidstrainingen Snel leren is leuk leren en Actief leren leren. Vervolgens ben ik de trainersopleiding gaan doen omdat deze trainingen precies datgene aanbieden wat iedere middelbare scholier nodig heeft, namelijk HOE je kunt leren leren! Wanneer je leerlingen aanleert hoe ze leerwerk efficiënt kunnen aanpakken en praktisch op weg helpt, ervaren ze plezier in leren en krijgen ze steeds meer vertrouwen in hun eigen kunnen.

In het najaar van 2019 besloot ik om mijn eigen bedrijf te starten omdat ik middelbare scholieren echt wil kunnen helpen en recht wil kunnen doen aan iedere leerling. De Studieschuyt staat voor persoonlijke aandacht, praktische oplossingen in een kleinschalige setting. De vaardigheden die je (aan) leert in de zijn praktisch en meteen toepasbaar. De verschillende trainingen die ik heb gevolg bij Annemieke Groeneveld maakten mij enthousiast en nieuwsgierig en ik ben intussen gecertificeerd trainer van 3 van de studieconcepten van Studielift. Voor Engels leren met of zonder dyslexie zijn de
handboeken en praktische handreikingen van de Dyslexie Academy een welkome aanvulling.

De Studieschuyt: studievaardigheidstrainingen met persoonlijke Aandacht, Praktische handvatten in een Kleinschalige setting.

500+

Cursussen

1,206+

Studenten

310+

Mindmappen