Hoeveel tijd kost een training? Mijn kind heeft namelijk ook nog huiswerk..

Tijdens de trainingen gaan cursisten aan de slag om de praktische handvatten toe te passen op hun (dagelijkse) huiswerk. Het kost weinig extra tijd en levert misschien zelfs tijd op omdat je leert om de tijd die je hebt ook efficiënt te benutten.

Doet de Studieschuyt ook aan huiswerkbegeleiding?

De Studieschuyt focust op het aanleren van studievaardigheden. We richten ons dus op het aanleren van de vaardigheden die je nodig hebt om je huiswerk efficiënt en effectief te maken zodat je dat zelfstandig kunt voortzetten. De ervaring leert dat cursisten na de 6-weekse training voldoende handvatten hebben om aan de slag te gaan. In overleg is extra begeleiding mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om bijles Engels te volgen. Hierbij wordt maatwerk geleverd omdat de hulpvraag voor iedere leerling verschillend is.

Wat is het verschil tussen huiswerkbegeleiding en een studievaardigheidstraining?

Huiswerkbegeleiding doe je op school, in een klassikale setting en hulp is beschikbaar op aanvraag. Heb je geen vragen, dan maak je je huiswerk onder toeziend oog van een begeleider en gaat weer naar huis. Bij de studievaardigheidstrainingen van de Studieschuyt ga je actief aan de slag met het verwerken van je huiswerk zodat je beter leert onthouden, sneller leert lezen, goed leert samenvatten en daardoor betere resultaten gaat halen. Huiswerkbegeleiding doe je vanaf 1 of 2x per week voor een bepaalde tijd. De studievaardigheidstrainingen duren 6 lessen van 60 minuten en zijn daarna klaar want dan kun je het zelf.

Voor wie zijn trainingen bedoeld?

Middelbare scholieren vanaf klas 1 vmbo-t kunnen meedoen aan deze praktische trainingen. Ook leerlingen die dyslectisch zijn of met een diagnose AD(H)D zijn prima in staat om deze trainingen te volgen. Bijvoorbeeld; het leren van de vaardigheid snellezen helpt je om beter te focussen, geconcentreerder te kunnen lezen zodat je beter weet wat je leest. Dit, in combinatie met het aanleren van samenvatten door middel van mindmaps is een erg krachtige combinatie. Voor meer informatie over de cursussen verwijs ik u naar het kopje: informatie cursussen.

Wanneer beginnen de trainingen?

De groepstrainingen zijn in de 6 -8 weken tussen de schoolvakanties in. Voor individuele trainingen is het mogelijk om op ieder gewenst moment te beginnen. Houdt u rekening met een aangepast tarief voor een individuele training.

Ik studeer zelf ook, kan de Studieschuyt ook wat voor mij betekenen?

Jazeker! Voor volwassenen biedt de Studieschuyt de workshop Snellezen en mindmappen voor volwassenen aan. Een aanrader voor wanneer je baan inhoudt dat je veel moet lezen of wanneer je veel tijd kwijt bent aan het lezen van je studiemateriaal.